• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/tabusalcom?ref=hl
  • https://twitter.com/tabusal
Kadir Dağhan
45 YIL, 45 GÜN
31/05/2025
Yurtta barış, dünyada barış denilmişti, Neden söylenmişti, kime söylenmişti?
Barışın ne olduğu bilinmeyen topraklarda kim duydu, kim bildi?

Barış denince hoplayıp zıplayanların, alerji nöbetleri geçirenlerin dünyasında ne anlama geliyordu ayrıca?

Bugün 28 Mayıs.
45 yıldır, çığlıklar olduğu yerde duruyor hala.
Kayıtlara "Çorum Olayları"olarak geçti.
Yaklaşık 45 gün boyunca, gece gündüz demeden, tekbirler, ırkçı hamasetler eşliğinde vahşetler sınır tanımadı.
Resmi açıklamalara göre yüzlerce yaralı, onlarca ölüm.
Tahrip edilen, yağmalanan sayısız ev, iş yeri.
Daha da önemlisi asla kapanmayacak, kapanması mümkün olmayan derin yaralar. Çığlıklar yeri, göğü inletti her gün, her gece.
Duyulmadı, görülmedi ama.
Çünkü kimliksiz, çaresiz, yalnızdılar.
Öncekiler de duyulmamış, görülmemişti.
Sonrasında kiler de görülmeyecek, duyulmayacaktı.
Duymayan, görmeyen ilahlar, sistemler, inançlar, kurumlar, ideolojiler ölmedilerse de utançlarıyla yaşıyorlar.
45 yıldır, leblebi denildiğinde ilk akla gelen kadim ve tarihi şehir, unutulmayacak katliamlardan biriyle anılıyor artık.
Leblebilere kan bulaştı.
Nohut tarlaları boynu bükük kaldı.
Yurtta, dünyada barış mı demişlerdi oysa.
Tüm katliam ve katliamcılara tüm dillerden LANET OLSUN.


217 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ÇOL YA DA ÇÖL. - 02/12/2025
Dünya yıkılsa, ülke yansa, insanlıktan nasibini almamış, vicdan ve idrak yoksunu devşirme zihniyetler değişmiyor.
Çözüm - 26/11/2025
...
Vicdan Terazisi - 20/11/2025
Bir de bunlardan çok daha önemli ve yaşamsal olan, vicdan terazisi vardır.
BİR KARDEŞLİK MASALI - 12/11/2025
Masallar, hurafeler çağı çok gerilerde kalmış olsa da yaşadığımız coğrafyada birileri hala anlatmaya devam ediyor.
KAYBETTİRİLEN NESİLLER - 04/11/2025
...........
Casus ya da Ajan - 29/10/2025
Arapça bir kelime olan casus ile Fransızca olan Ajan aynı anlamda kullanılıyor. Bir devlet veya kurum için çalışan, gizli faaliyetler yürüten, bilgi elde eden veya satan kişiler için kullanılıyor.
Kelebeğin Kanadı - 15/10/2025
Bilindiği gibi binlerce çeşidi olan kelebeklerin ömrü kısadır.
Gösteri ve Yürüyüş Hakkı - 07/10/2025
Hele de söz konusu dillerine, kimliklerine, haklarına, emeklerine sahip çıkanlar ise baskı, yasak, engelleme sınır tanımıyor.
Ustaya Mektup - 02/10/2025
Boyun eğmedin, biat etmedin, doğruları, gerçekleri dile getirmekten, bedel ödemekten asla kaçınmadın.
 Devamı